Fantastic Dolls 
And where to find them....

Over ons 

Ik ben Lotte Hofstee, ik ben 24 jaar en ik woon in Kerkdriel (Gelderland maar vlakbij Den Bosch) bij mijn ouders.  We hebben nu nog meer ruimte voor onze cattery, want ik zal zodra het tuinhuis gereed is, daar met een deel van de groep gaan wonen. De rest blijft dan bij mijn ouders in het hoofdhuis.  Ik ben in december 2018 mijn Ragdoll-cattery gestart en heb daarna mijn moeder (Ilonka) aangestoken met het Ragdollvirus. Begin 2020 had mijn moeder de smaak ook te pakken en sindsdien gaan we samen naar workshops en shows om onze kennis te verbreden.

Ik heb de studie Life Science in Utrecht afgerond en werk nu in het UMCU op het CDL (centraal diagnostisch laboratorium). Door mijn studie en werk heb ik veel kennis over ziektes, processen in het menselijk lichaam en genetica. De genetica pas ik graag toe bij het fokken van de Ragdoll. Ik doe dit als hobby en leer graag bij over vererving bij katten om zo het Ragdoll ras te kunnen verbeteren en in stand houden. In december 2020 heb ik het befaamde papiertje "Vakbekwaamheid Houders van Dieren - Hond en Kat" gehaald.

In 2012 mocht ik van mijn ouders mijn eigen kat. We hadden op dat moment wel al andere katten (onze inmiddels overleden Noorse Boskat Buffy en onze inmiddels overleden Britse Korthaar poes Floortje) maar deze waren van mijn ouders. Alvorens een kat te kopen heb ik eerst onderzoek gedaan naar welk ras het beste bij mij zou passen. Na veel gelezen te hebben ben ik bij de Ragdoll uitgekomen. Behalve dat het natuurlijk een prachtige kat is om te zien met de lichte kleuren en donkere points en heldere blauwe ogen, heeft een Ragdoll een geweldig lief en zachtaardig karakter. Ik heb toen na wat zoeken Daisy uitgekozen en sindsdien woont ze bij ons. Zij is zo lief…  En al snel  kwam nummer 2.

Al vanaf jonge leeftijd ben ik gek op dieren en al snel had ik door dat ik genetica en vererving erg interessant vind om later iets mee te doen. Toen ik mijn eerste Ragdoll kreeg wist ik al dat zodra ik daar oud genoeg voor zou zijn, ik mijn eigen Ragdoll-Cattery  zou beginnen. Natuurlijk om dit geweldige ras zelf te kunnen gaan fokken maar ook waar mogelijk te verbeteren. In december 2018 was het zover en heb ik mijn eigen Cattery opgericht. Natuurlijk niet zonder me daarover eerst goed over in te lezen wat een Cattery houden inhoudt, welke testen gedaan moeten worden en aan welke regels je allemaal moet (kunnen) voldoen. Want het is niet alleen maar zonneschijn maar fokken kent ook tegenslagen.  In december 2018 heb ik mijn Cattery geregistreerd bij Mundikat (FiFe-organisatie die wereldwijd opereert en overal dezelfde regels hanteert) onder de naam Fantastic Dolls onder het nummer - M19-2093. Daarna ben ik op zoek gegaan naar mijn eerste fokpoesje. Dat werd Eve (Europe Valley Tuberose) en ze komt helemaal uit Rusland. Daarna ben ik gelijk op zoek gegaan naar een tweede kitten zodat zij samen konden spelen en opgroeien. En toen kwam Lizzy (My Butterfly Tilii) op ons pad, zij komt uit Polen. In december 2019 volgde mijn derde en op dit moment laatste fokpoes uit Denemarken. Deze veelbelovende schone dame heet Maine Malawi's To Funky, roepnaam Funky. Ze doet het geweldig op show en ik verwacht veel van haar.  Omdat Eve heel snel werd gesloten, ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe fokpoes. Dat werden er twee omdat ik toevallig de kans kreeg uit 2 cattery's van topfokkers uit het buitenland een aankoop te doen. Uit Griekenland heb ik Afroditedolls Charity aangekocht en uit Polen Koc-Pol Cat Borówka. Natuurlijk is een cattery niet compleet zonder een mooie kater. Inmiddels onder de hoede van mijn mentoren Stephan & Jessica van cattery Perfect Change woont hun prachtige kater Perfect Change Beast Mode als dekkater bij ons en recent kan ik met trots vertellen dat ik Perfect Change Red Bull aan mijn catttery heb kunnen toevoegen. Hun lijnen zijn niet alleen prachtig en echte showstoppers maar ook bekend om hun ontzettende lieve karakter.  Uit het eerste nest van Funky & Best (B-nest) heb ik mijn eerste eigen fokje aangehouden, Fantastic Dolls Bamse. 


Onze katten leven vrij bij ons in huis. Dit betekent dat zij vrij kunnen rondlopen door ons gehele huis en kunnen gaan waar zij willen. Buiten hebben we een grote kattenren zodat ze op een veilige manier buiten van het zonnetje kunnen genieten.

 
Mijn Cattery is hobbymatig en ik zal naar verwachting per poesje (als de natuur dat toestaat natuurlijk) per dame 1 nestje per jaar hebben. Immers het welzijn en de gezondheid van mijn poezen staat voorop en dat heeft altijd eerste prioriteit. En omdat je nooit weet of een dekking lukt  en hoeveel kittens er dan uitkomen, is het lastig om vooraf te voorspellen wanneer er kittens zullen zijn.  Wel zal ik steeds een update plaatsen als er een dekking heeft plaatsgehad en daarna natuurlijk ook het verloop van een eventuele zwangerschap.
Mijn voornaamste doel is het fokken op gezondheid en karakter. Hier worden de ouderdieren dan ook met name op geselecteerd. Daarnaast fok ik via de richtlijnen van Mundikat/FIFe. 


Al mijn katten worden getest op Fiv en Felv. De katten voor fok/show worden daarnaast ook getest op HCM, PKD en CIN via echo en DNA. Deze informatie kunt u ook bij de poezen en kater(s) terugvinden. Indien u besluit om een kitten bij ons te kopen, kunt u de resultaten bij ons thuis inzien. Ook indien mijn poezen op uitdekking gaan bij een kater van een bevriende cattery, zal ik dat uitsluitend doen als deze kater volledig getest is en vrij gebleken van erfelijke ziektes/afwijkingen.


Samen met mijn moeder ga ik met onze fok/show poezen graag naar shows in binnen- en soms ook buitenland. Dit doen we alleen met de katten die het niet erg vinden om geshowd te worden. Ook hierbij staat het welzijn van onze katten voorop. Op de shows leren we van de ervaringen en tips van (ervaren) collega-fokkers en natuurlijk ook van de opmerkingen van de aanwezige keurmeesters. Het blijft immers van belang of onze katten voldoen aan de ras standaard en zo leren we waar op te letten bij het zoeken van een combinatie poes-kater. (Wat wil je versterken en welke kenmerken juist weer niet).

Ook zijn wij bezig om binnen Mundikat een Ragdoll Club op te starten zodat wij onze liefde voor dit fantastische ras met meer mensen kunnen delen..

E-mailen
Instagram